Pili, la mercenària?

Deia Maquiavel, que coneixia molt bé les entranyes de la relació entre els éssers humans i el poder, que no hi ha res pitjor que els mercenaris. No te’n pots refiar ni un pèl: només són al teu costat mentre els pagues la soldada i, a la primera de canvi, van i ofereixen els seus serveis al teu pitjor enemic.

A Pilar Fernández Bozal, sí, aquella consellera de Justícia que totdeu buscava al Google tant bon punt es va saber el nomenament oficial (no apareixia com a candidata ni en la travessa més optimista de la seva família: els designisdedeu…), a la qual, en ple desfici generalitzat, quins nervis, ningú no podia posar una imatge, una cara sisplau, una cara! Tots sabíem ja aquella cosa tan lletja de la impugnació al referèndum d’Arenys però no hi havia una trista foto per acompanyar-ho. Després, molt després per als delerosos de conèixer-la, va aparèixer-ne la primera imatge, arreu la mateixa. I molt moooolt després la vam veure bellugar-se, a la presa de possessió, i fins i tot sentir-li la veu (males llengües deien que no sabia parlar català, valgamdeu!) quan va jurar el càrrec tot demanant ajut al cel, com l’Ortega. Com deia l’Albert Om a l’ARA, el necessitarà, ben cert. I ara, ja l’hem gaudida llargament i profunda en una desimbolta entrevista concedida a TV3 en el despatx i terrassa de la conselleria, re, fa un parell de dies. Ja he perdut el fil…

Ah sí, deia, a Pilar Fernández Bozal, flamant consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya amblajudadedeu, els esquinços de vestits i la cridòria pel seu passat impugnatiu contra les consultes independentistes la deixen ben freda. L’argument és definitiu: ella és advocada i ara ha canviat de client. Deudelcel: i jo, pobre innocent, que pensava que era funcionària de l’Estat, i que havia fet mèrits personals per obtenir voluntàtiament la plaça d’advocada en cap de l’Estat a Catalunya! Ara estic molt més tranquil: l’Estat era només el seu client. És l’Estat que la va anar a cercar voluntàriament… I de sobte hi ha deixat de treballar, ves. L’ha deixat plantat, com qui diu, davant l’oferta d’un altre client, deunhido. Ara: quan va plantejar una equació d’equivalència entre les consultes i el món etarra, també ho feia com a advocada d’aquell client? L’afirmació no sembla fredament professional, no? No n’hem de fer cas, hi ha un altre argument ad hoc: «Els advocats diuen coses increïbles que no pensen, no perquè se les creguin…». Quinbededeu. Coses increïbles… mmmm, la cosa promet.

Ferpecte. Ara bé: avui, graciesadeu, és consellera de la Generalitat (amb el vistiplau gros de la De Gispert, lloatsiadeu). El client qui és, Catalunya? La Generalitat? En Mas? La seva tasca al davant de la conselleria serà tan exquisidament professional com amb el client Estat? Tenia entès que un càrrec d’aquesta magnitud requeria unes implicacions de servei al país i coses per l’estil. També és veritat, se m’objectarà, que altres que hi han passat no sembla que hagin deixat molt clara aquesta premisa inicial. En fi: quedeuhifacimesquenosaltres. Amb la Sra. Bozal, com veig que li’n diuen ara, auguro vetllades excitants, en sentit polític, esclar. Per exemple: dirà també coses increïbles encara que no les pensi? Friso per sentir-les. Però, com farem per discernir què es creu ella mateixa i què no del que afirmarà des del nou càrrec? Un apassionant joc intel·lectual, perdéu. Espero que, en el procés dels propers anys, no li surti un client més bo, deunohovulgui.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícia, Reflexió i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pili, la mercenària?

  1. no cal exagerar.... ha dit:

    és una tècnica -jurista més concretament- no una política: això és le que va voler dir, amb molt poca traça, per cert….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s