Jornades Internacionals: Història i historiografia de la literatura catalana del Vuitcents

Jornades Internacionals: Història i historiografia de la literatura catalana del Vuitcents. 23 i 24 de febrer del 2011, Barcelona, Facultat de Filologia de la UB / Acadèmia de Bones Lletres. Hi participen Francesc Bernat, Laureà Bonet, Àlex Broch, Rosa Cabré, Enric Cassany, Montserrat Corretger, Xavier Ferré, Joan Fuster, Giuseppe Grilli, Manuel Jorba, Eulàlia Miralles, Ramon Panyella, Damià Pons, Biel Sansano, Adolfo Sotelo, Paula Sprague i Margalida Tomàs. Vegeu el programa jornades GELIV

Del text de presentació de les Jornades: “A vint-i-cinc anys dels primers lliuraments de la «part moderna» de la monumental Història de la literatura catalana de Riquer, Comas i Molas, i en la imminència de la publicació d’un projecte de proporcions i ambició semblants, sembla oportú de convocar unes jornades dedicades als problemes de la història i la historiografia de la literatura catalana —i de la vuitcentista especialment, segons el càrrec a què ha volgut reservar-se el Grup d’Estudi de la Literatura del Vuit-cents. L’evidència que ni les disputes sobre la història literària ni les envestides que excita la seva presència n’han soscavat l’ascendent institucional ni l’interès d’estudiosos, editors i lectors, i també la constatació de fins a quin punt és rara la reflexió teòrica sobre la disciplina des de la catalanística estant, tot plegat ens mou a obrir aquest marc d’exposició i debat. Amb el teló de fons de la magnitud de la recerca dels darrers anys, hi convidem, doncs, a la presentació de projectes i al plantejament de qüestions de teoria, mètode i pràctica de la història literària, i alhora a la revisió de la tradició historiogràfica en què s’ubiquen.”

Aquesta entrada s'ha publicat en literatura catalana moderna, Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s