Sort del PP!

Hi ha una falca persistent en el discurs mediàtic del PP en relació a Catalunya que sempre m’ha commogut. Tot allò que consideren ‘identitari’ –identitari català, s’entén– és una qüestió secundària perquè no pertany a l’ordre de les prioritats reals de la gent, del país: la difusió de la llengua i la cultura en general, les multes lingüístiques (ja se sap, les lleis s’han de complir, només faltaria, però n’hi ha algunes que no cal), etc. Les prioritats són clarament altres: l’economia, l’atur, la seguretat, el terrorisme, etc.

Hi estem totalment d’acord. El mateix PP duu a terme actuacions dia sí dia també en aquest sentit: polítiques a favor del que realment interessa a la gent. Sense anar més lluny, l’atac sistemàtic contra la immersió lingüística a l’escola catalana n’és una de les més commovedores. És veritat que es crea un conflicte on no n’hi ha, però el PP no fa politiquetes per a una majoria, sinó per a tots, amb la llibertat com a bandera. Si tres famílies es declaren insubmises a Catalunya davant la immersió lingüística en català, algú ha de fer valer els seus drets, no trobeu? I aquí hi ha el PP, per sort. El fet que vuitanta mil famílies clamin a València per l’escola valenciana i no se’ls faci ni cas, trobo que no hi té res a veure. Com tampoc que cent mil demanin poder veure TV3 al País Valencià, uix perdó, a la Comunidad Valenciana. L’important és atendre els que no diuen res, que sens dubte deuen ser molts més. No sabeu com deu ser de difícil interpretar els desitjos de la majoria silenciosa! I, en canvi, el PP ho sap fer com ningú.

També trobem que està molt ben orientada l’eterna queixa –ara ja amenaça– per la despesa en les anomenades ‘ambaixades catalanes’, que per bé que tinguin una voluntat de projecció econòmica exterior, l’important és que l’economia catalana tingui com a horitzó el mercat espanyol, com sempre. I què dir de les campanyes a favor de la continuïtat de les curses de braus, un espectacle majoritari, econòmicament tan sucós per a les arques públiques i d’interès artístic i antropològic universal? On s’és vist un despropòsit més gran! Encara em sembla sentir el clam dels milions de catalans que reneguen de la decisió presa per majoria aclaparadora al Parlament.

Del màxim interès i preocupació per als ciutadans balears, per exemple, és canviar els noms de ciutats com Palma de Mallorca i Mahón/Mahó, una qüestió que els soferts insulars mallorquins i menorquins esperaven com el mannà del desert de fa anys. Què dic anys, segles! I que només el franquisme va saber reorientar, ai las, provisionalment… No entenem com les màximes autoritats lingüístiques del cas, la Universitat de les Illes Balears i l’Institut Menorquí d’Estudis, no s’han afegit a l’entusiasme popular per la proposta i, en canvi, perden el temps miserablement –i els diners públics!– amb astracanades en comptes d’atendre les necessitats clamoroses de la toponímia illenca.

I molt ben fet que fan els cappares populars de no intervenir en afers pintorescos i nimieses com el cas Gürtel, els del benemèrit berlusconià local, Carlos Fabra de Castelló, i tants d’altres. Al capdavall, qui demana res al respecte? A la gent de veritat li preocupa això? En fi: tot és política i ganes d’embolicar la troca. L’ésser humà no és perfecte, oi? Per què li hem de demanar als militants, polítics i càrrecs públics del PP una conducta immaculada? És veritat que en el cas de l’empresa pública d’aigües residuals valenciana els peccata minuta detectats han resultat molt vistosos; però, que no ho fa tothom, i com que no els veuen o tothom tira de veta no surt a la llum? D’acord: això d’anar a l’hotel amb diner públic i amb les endimoniades intèrprets romaneses, les quals, ja se sap, els han induït a pecar, és un xic lleig. Per això el partit mateix investigarà a fons aquests quatre galifardeus, que és cert que ja fa massa temps que campaven al seu aire però com que no feien mal a ningú, pobrets, no es veia la necessitat municipal ni metropolitana d’espatllar-los la festa.

* * *

I ara, entre nosaltres, us he de confessar que em fa tota la impressió que el tal Rajoy és un inútil integral. No ho trobeu? Jo crec que tanta comèdia, tant de silenci amb la gravíssima situació en què es troba el Regne d’Espanya, no reflecteix res més que la seva colossal inoperància. Literalment no sap què fer. Recordeu que ha perdut totes les eleccions a què s’ha presentat. Direu que va guanyar les últimes, les del 20-N. Mentida: les va perdre el PSOE tot solet, amb justícia, tot s’ha de dir. Recordeu que el va posar de successor un pinxo xulo-piscines com l’Aznar: la típica jugada del que es retira i deixa darrera el pitjor candidat, per tal de ser més ben considerat (encara) per la història. I per retornar quan li ho demani el clamor popular, com pertoca al salvapàtries que sempre ha sigut. Tard o d’hora tornarem a veure l’enyorat Ánsar, ja en podeu estar segurs. Insisteixo, en Rajoy és un inútil que, pels misteris inescrutables de la política interna dels partits i les lluites entre sectors i amb els anomenats aparells,  com en el cas d’un altre ineficaç que va arribar a President de la Generalitat, un tal Montilla, us en recordeu?, arribarà a la presidència del Regne sense tenir ni puta idea del que ha de fer. No va dir res a la campanya, i el van votar deu milions d’individus i indivídues; encara no ha dit res des del 20-N; suposo que vindrà la Merkel a exposar el seu discurs d’investidura prenadalenc. Aviso: el silenci rajoydià no és una estratègia (la murrieria que, sense pretendre-ho, tan bé li ha anat per sobreviure dins del PP), és la inanitat intel·lectual i pràctica absoluta. Tant de bo m’equivoqui, perquè ens arrossegarà a tots.

Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura i espectacles, Reflexió i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s