Sensacionals aportacions al coneixement humà des de plataformes científiques inèdites

science1Biologia molecular: El Front National francès publica a Scientific American un estudi segons el qual és possible detectar un nivell d’esfingofosfolípids, concretament d’esfingomielina, lleugerament inferior en el cervell de les femelles d’Homo sapiens, la qual cosa explicaria un nivell de connexió sinàptica retardat respecte del mascle, amb les manifestacions que tots podem suposar.

Demografia: El ministre espanyol Fernández Díaz postula que el matrimoni gay no garanteix la pervivència de l’espècie humana. L’article apareixerà de manera imminent a The New England Journal of Medicine.

Lingüística: El PP d’Aragó arriba a la conclusió que el català que es parla a la Franja no és un dialecte del català sinó una lengua aragonesa propia del área oriental, és a dir, lapao.

Biologia molecular: els dirigents liberals neerlandesos han sintetitzat testosterona funcional a partir de fulles d’afaitar noves de trinca; l’article es publicarà al proper número de Nature.

Medicina: Els militants de la CDU, partit democratacristià alemany, proposen una revisió de la hipòtesi de la restricció calòrica, l’única amb evidències científiques com a mesura antienvelliment, a l’Acadèmia de les Ciències de Berlín, perquè consideren provat que, ben al contrari, la ingestió desmesurada de calories i l’obesitat són les que garanteixen una més llarga supervivència ja que les cèl·lules disposen de més resistència energètica davant de qualsevol agressió.

Lingüística: El PP valencià demana a la Real Academia de la Lengua Española que reconegui que el valencià és una llengua diferent del català i que la parlaven els ibers al segle IV aC.

Biologia molecular: Segons el Österreichische Volkspartei, partit democratacristià austríac, scientistl’anàlisi de l’ADN del goril·la oriental (Gorilla beringei) demostra que no pertany a l’ordre dels primats, sinó que sembla trobar-se més a prop dels sirenis, com el manatí. Presentarà una comunicació en aquest sentit en el proper congrés mundial de la National Geographic Society.

Història antiga: Esperanza Aguirre afirma que «España tiene 3.000 años de historia».

Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura i espectacles, Reflexió i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s